Emelie jag snor din bild!

Hoppas det är okej men jag tyckte den var så söt. Mest Olle då förstås :)



Olle och jag i säsongens hetaste pyjamaser!

Time flies

Den här dagen har sprungit förbi mig. Både på gott och ont antar jag. Ont, för att jag inte hann mer! Gott, för imorrn kommer sambo hem igen. Visserligen åker han bort igen på måndag...men jaja. Igår kväll var Mia här, vin, idol och en massa tjööt stod på kvällens meny...sen sov Mia på soffan tills jag sparkade upp henne klockan 8 imorse ;) Sorry!
Idag var jag o mamsen i karlstad för att handla julklappar. Eller jag handlade och mamma rekade inför nästa helg när hon o pappa ska iväg. Jag lyckades iaf köpa julklappar till 3 av 5 personer så det var ganska bra jobbat, jag vet ju dessutom vad jag ska köpa till de resterande två så det är ingen panik. Har haft mysteriska magsmärtor hela dagen, inte så spännande alls kan jag säga utan bara ren smärta. Nånting är ur funktion? Efter några alvedon och en låång shoppingdag så begav jag mig till Emelie, hann pussa o klämma lite på Olle innan han skulle sova. En riktig go'bit den där ungen! När det blev bebisfritt så gick munnarna i ett tills vi upptäckte att klockan var halv elva och vi båda är som pensionärer så nu är jag hemma och ska  - kors i taket - gå och lägga mig. Imorrn ska jag upp och baka lussekatter, klockan 12 kommer Helen på besök!! Har inte sett dä på eviiiheter känns det som?!
Just nu spöregnar det och gör det likaså imorrn blir det ingen skyltsöndag för min del, då blir det slappsöndag!
Idag samlade jag vuxenpoäng och inhandlade världens sötaste glöggmuggar på indiska :) Och igår fick jag blombud...somebody loves meee...;)
                                                                            


Olle, nästa gång tant Emma ska ta kort får du sitta still så det inte blir så suddigt! Sötnos.

Okända syskon?

Har ni sett The Orphanage? (Barnhemmet) Jag har sett den två gånger, och ungen som är med i filmen och spelar Simon...han är skrämmande lik Wille när han var liten. Gaalet lik tycker både wille och jag men svärmor höll inte med! Men lite lik är han väl iallafall?? Fast jag har en ääännuu bättre bild på wille när han gör samma min som "Simon" gör på den här, men jag vet inte vart den bilden är just nu...så man ser inte likheten så bra som jag ville. Det läskigaste är att ungen pratar ju spanska, något som wille också gjorde i väldigt ung ålder. Så jag tycker mig se wille i filmen. Tacka Gud för att det inte är så på riktigt för då skulle jag leva i en väldigt spöklik värld....
Avgör själva!

 

hihi
  


Den är min!

Mitt förhållande med Boda Borg är komplett! Som jag har längtat! ;)



De här tre orden beskriver mig i ett nötskal. Helt klart.




Ge mig styrka någon!

Nu är praktiken slut och skolan är igång igen. Men idag är vi lediga för inläsning av en bok som jag inte har eller fått tag på än, förhoppningsvis kan jag låna den av Emma lite senare. Skönt med en ledig dag tänkte jag, men jag är ju bara så omotiverat trött och slö hela tiden så inget känns roligt. Så i eftermiddag ska jag inhandla järntabletter och se om det kommer hjälpa mig nåt för såhär oenergisk kan jag inte fortsätta.
Ikväll blir det bio med Maria, vi ska se Madagaskar2...jag har så svårt att se sånahär filmer på svenska så jag hoppas verkligen den är liiiite kul iaf. Efter det ska jag vara med och ta kort för bodaborg...till reklambroschyrer o sånt...men är inte så motiverad till det heller känner jag. Det är verkligen påfrestande att känna sig osugen på allt som innebär att jag inte kan ligga på soffan...gaaaaaaaaaah!

Till helgen är det första advent och jag ska bara vila, inhandla julklappar, baka, och göra adventsfint! Wille ska roa sig i Göteborg hela helgen, vissa har det bra! Men just nu känns det som jag längtar till att bara få vara...i mitt eget tempo!
Kanske mamsen vill följa med o handla lite klappar mån tro??

Gällande snön och kylan har jag hört rykten om att det ska bli slask inom kort så det är väl inte mycket att hurra för direkt.
Positiviteten vill inte riktigt infinna sig idag. Inte blir det bättre av att jag har en katt som konstant vill ha balkongdörren öppen...det är inte varmt o skönt här just nu.


En söndag i min smak

Gårdagen var hur rolig som helst! Jag har träningsvärk i hela kroppen efter Boda Borg och festen igår kväll var supertrevlig, stämningen var på topp och det var god mat och roliga tävlingar och mycket gammal musik :) Jag glömde ju såklart kameran hemma men jag hoppas få lite kort från andra som hade kamera med sig!

Idag vaknade jag vid 10 och var oförskämt pigg, så jag drog upp Wille och ut på en härlig promenad runt i stan, kallt men skönt. Vi landade hos mamma o pappa en stund som bjöd på lunch och nu har jag sovit mig igenom halva Batmanfilmen...tröttheten kom ikapp mig :)



Kristinehamn må vara dött och segt många gånger, men dagar som idag, så är det väldigt mycket fint i den här lilla byn!

Låt det vara fredag varje dag!

Idag är jag någon nyans brunare...med tanke på att jag i stort sett var genomskinlig igår så känns det fräscht att vara liiiite färggladare. Jag och Anna H var i kstad igår och solduschade...rätt så onödig grej egentligen men ska man på "50" års fest imorrn så vill man inte skrämma iväg resterande gäster med ens nordiska look, så it was the right thing to do! Skulle ha tagit "före och efter" bild men min mobil bestämde sig för att strejka precis när vi stod på Harmonia Spa så det blidde inget! Det kosta 220 kr för en gång och självklart för att få bästa resultat ska man göra 2 ggr inom 48h, då kosta det 400 kr istället men jag kände att det finns det varken pengar eller tid för så en gång fick räcka. Vi ser iaf inte ut som Blondinbella kan jag lova, and that's a good thing! ;) Det är väl borta lagom till söndag skulle jag tro!




Anywho....hade min sista VFU dag idag, och jag bakade saffransskorpor som jag tog med, det var väldigt uppskattat och de tog receptet...är ni sugna kan ni söka på "Leilas saffransskorpor" på nätet så dyker det upp..very nice.
Ikväll ska det provas klänning, målas naglar och greja...imorrn kl. 11 startar festen! Eller ja, dagsaktiviteterna iaf...det är ju en surprise så det är ingen som vet vart vi ska eller vad vi ska göra, förutom jag då såklart som råkar ha ett halvt finger med i spelet...eller en sambo med i spelet iaf ;) Ska bli superkul.

Om ni inte märkt det så kom det världens snöstorm tidigare idag, den kom från ingenstans och nu är det lite vitt på backen, jag gillar inte vintern..ska det vara snö så ska det vara riktigt kallt så det ligger kvar. Men en som älskar snö är Udda, hon blev hysterisk förut när jag visade henne snöstormen, hon skrek och kastade sig ut på balkongen och stod därute o mjaoooa för att jag skulle komma ut o kasta snö till henne men efter en minut höll jag på att frysa ihjäl så stackarn fick inte leka så mycket mer. Förstår inte hur en katt kan älska snö så mycket?


Sova sova sova

Det får ju vara nån måtta på deprimerande väder! Jag är så sjukt trött dagarna i ända så om inte en stråle solenergi når mig snart kommer jag troligen falla i koma. Igår sov jag mig igenom hela desperate housewives, wille gjorde några tappra försök att väcka mig men icke...jag lyckades vakna till lite så jag kunde fnissa mig genom Christine, sen föll jag i säng och sov som en gris. Jag skulle kunna gå o lägga mig nu men det är väl emot lagen att gå o lägga sig klockan 18 om man är 26 år eller?! Så nu när pimp willy kommer hem ska vi kämpa oss igenom powerwalken som vi gjort hela veckan sen hem o falla i soffan. Men först ska jag moffa lite melon så jag inte trillar av pinn under promenaden.

Snart helg - hurra hurra Hurraaaa!

gottgottigottgott



Att ha en bror som är konditor/bagare är inte så dumt ibland, kanske för figuren men inte för smaklökarna! And it's all made from scratch! 30 års kalaset o festen var mycket trevlig och gott!

Dagens goda gärning!

Nu har jag tillbringat förmiddagen på Djurhemmet. Vi har rensat lådor, matat med torsk och torrfoder, diskat rent skålar och kelat. Det finns så mycket katter där nu och egentligen inga lediga platser, men man kan ju inte säga nej om det kommer en katt som inte har ett hem?! Igår hade det kommit in en liten kattunge som hade följt några tjejer från stan, så nu sitter den i karantän på Djurhemmet, så liten o söt.
Jag tog kort på några av katterna men de flesta var ute så dom får jag fota nästa gång.

Är det nån som vill ta hem oss, vi tycker det är lite otäckt här..

Jag löper just nu som ni kanske ser...! Men jag är väääldigt kelen oavsett.

Jag heter Nora och är väldigt kelen, jag kommer från Örebro. Superfin, mörkgrå liten rulta :)

Den här rädda lilla sötnosen heter Lisa, hon behöver massa kärlek.

Vet inte namnet på denne, men kelig var jag men tycker kanske inte att livet på hemmet är det bästa.

Ta med mig hem, mjaau..

Jag är en stor hankatt som heter Smirre, när jag hittades hade mitt halsband vuxit fast i huden på mig så jag har varit jättesjuk men nu är jag bra och vill gärna få ett permanent boende med massa kel.

Så innan ni festar järnet tonight och går in i dimman så kan ni ta en titt på dessa...vore det inte mysigt att ha nån att gosa med när baksmällan knackar på...som inte har två ben och sticker efter nattens bravader?
 


Nu ska jag ladda inför storebrors 30 års kalas/fest!
O pussa lite extra på mina små hårtussar.


Friday I'm in love

Imorrn är det fredag! Och inte vilken fredag som helst :) Det är Astrid Lindgrendagen! ;) Så på Ekorren ska Pippi Långstrump och Prussiluskan komma på besök och det serveras sockerdricka och sockerkringlor...tänk att få vara barn igen isåna lägen! Jag ska försöka hinna med att klippa mig, fixa sista presenten till bror, städa, och sedan åka till Anna och få lite hjälp med slingor. Just nu sitter jag och kollar på Animal Planet och animal cops...och mitt i programmet ringer de från Djurhemmet och frågar om jag har lust att komma dit på lördag för att kolla läget lite och hjälpa de små liven att få lite rent och mat och framförallt emmalööööv! Det ska bli jättemysigt. Sen är det trettioårskalas som gäller för hela slanten!
Brorsan och Elin kom hem idag, och lilla Lina var också med såklart, vi kom fram till att vi inte setts sen i maj. Det är illa...men det är långt mellan krillehöla och ystad.
Tur att vi har dom här i helgen iaf!


Förnyelse!

Wille har varit så duktig idag på sin lediga dag! Han har tapetserat hallen :) Vi är jättenöjda med resultatet. Förut var allt vitt med skohylla och hatthylla, men det tar sån plats, nu har vi organiserat lite så allt får plats i hallgarderoberna och i skobyrån vi köpte. Tapeten är speciell, men jag älskar den :)



Tobbe H har varit här och assisterat wille lite så jag har servat med mat och kaffe medan de har sjungit med till diverse gamla låtar som dom krafsat fram. Samtidigt håller jag på o tvättar...min plan var egentligen att åka hem o plugga men det blev visst inte så. Jag har iofs skrivit litegrann på mina raster på VFU:n men är långt ifrån klar.
Jag har hämtat ut linser, och köpt en present till brorsan...har nån mer present på gång. Imorrn blir det middag med Maria, vi har inte bestämt vart vi ska äta än dock..Det känns som jag betar av alla "Måsten" en efter en, nu vill jag att det ska bli fredag! Tänkte hinna med en klippning och kanske lite hemmagjorda slingor...och träffa storebror såklart!



Dom som missade engelsklektionerna...

...så kan det bli en del direktöversättningar ibland, och dom här sitter på väggen på toa där jag har min praktik o jag skrattar ihjäl mig varje gång jag är på dass.

Han är bortrövad - he is away-assed

Jag har fått sendrag i min vad - I have got a latepull in my what

Jag anar ugglor i mossen - I suppose owls in the swamp

Ingen fara på taket - no danger on the roof

Hur mycket är klockan? - How plenty is the bell?

Är det överhuvudtaget möjligt? - Is it overheadtaken possible?

Jag har aldrig hört på maken - I have never heard on the husband

Det ger jag sjutton i - That I give seventeen in

Sköt om dig - Shot around you

Se dig inte om - Look you not if

Vill ni ha påtår? - Do you wan't on toes?

Sådär, nu kan du också ha kul på toan! :D

Sunday supreme

Igår var jag hos familjen Törshagen, vi hade myskväll med paj, sallad, fruktsallad, godis ja...you name it. Det var väldigt trevligt och maten var väldigt god...så god att jag gör paj just nu..igen! Det var längesen jag käka paj. Förutom igår då...
Igår var det kalkon, spenat, champinjoner o lök som var huvudingredienserna...idag har jag spenat, lök, vitlök, soltorkade tomater, svarta oliver och fetaost...höppes de blir gött!

Såhär smarrigt såg gårdagens mat ut



Jag har inhandlat pappas lilla farsdag "present"...och tänkte snart hugga in på pajen. Sen blir det till att åka till mormor o morfar på lite fika. Tänkte ta mig en promenad hem därifrån för att sedan titta på El Orfanato! Jag har ju redan sett den visserligen men ska bli kul o se om mamsen o papsen blir nå skraja!
Wille ska till systeryster som fyller år, skulle ha följt med men eftersom det är fars dag vill jag umgås lite med familjen.
Förkylningen sitter som berget...den får gärna försvinna nu. Veckan blir fullsmäckad har jag en känsla av, ska börja med arbetet, ut och äta med maria, fixa present till brorsan och ha praktik! Hoppas hoppas att mitt arbete skriver sig självt.



Justin Bobby

Han må vara svår och mystisk...
Men ingen kan klandra honom för att vara ful. Nej nej



eeehh

Excuse myself för det är verkligen inte tisdag idag. Det är ONSDAG EMMA! (se nedan...)

I'm so sorry you never got to be

Det är tisdag idag, (surprise! för den som missat det) och jag är självklart förkyld igen. Det räckte med att titta in på Ekorrens förskola så kastade sig alla bakterier över mig med våld. Det ska ju tilläggas iochförsig att jag nös och hade mig redan några dagar innan men bakteriehärden lär inte bli mindre har jag på känn.
Har varit en jobbig tid på sistone av olika anledningar. Men jag är väldigt glad över att jag har världens bästa mamma o pappa, sambo och vänner, annars skulle det bli rätt kärvt med jämna mellanrum. Men nu, idag så känner jag att jag kan se framåt och se fram EMOT saker! Vart denna rush of energy kom ifrån kan man ju fråga sig men det är slöseri med tid att ifrågasätta. Jag ser fram emot storebrors fest 15 november, med galna men trevliga män'skor. Sen helgen efter det så har vi Anna & Fredriks "50" årsfest! Och sen längtar jag trots allt lite till jul. Eller mest efter mamma o pappas kök, dan innan jul...alltid en viss stämning som man inte kan få nån annanstans.

Men innan jag får gå på galej och partaj så måste jag sätta sprätt på mitt VFU arbete...har inte så mycket underlag än i vilket fall så det får avvakta till nästa vecka skulle jag tro.

Och som grädde på moset (jättekonstigt uttryck by the way) så har vi nu Barack Obama som USA:s nya president, hurra hurra hurraaa! Nu blire hallonsmoothie och kattbebispussar.


One down, four to go

Idag började tre veckors VFU, det ser jag fram emot. Första dagen har varit alldeles utmärkt, kanske med undantag för då jag blev nerkissad av ett halvt sovande barn som skulle "vakna upp" i mitt knä...jag tyckte att han var väldigt varm. Tills jag insåg att det var inte bara varmt det var även blött.
Hädanefter ska jag göra som barnen, ta med ombyte. Idag fick pappa ställa upp som chaufför så slapp jag gå hem med högerlåret nerkissat. Men vad gör lite barnkiss då och då?
 

The sun is shining

Underbara väder. Tog en kortare promenad tidigt imorse, jag älskar att gå när nästan ingen annan är uppe, det är så tyst o lugnt.



Baby har lovat mig "skräck"film ikväll -
I like it.