Dagens boktips! Innan jag läst dem!

Jag gjorde slut på presentkortet som jag fick på Bokia av willes pappa i julklapp idag. För nån vecka sen köpte jag ytterligare en bok av Stephenie Meyer; Genom dina ögon. Den började jag läsa häromkvällen och än så länge känns det kanske lite väl "spejsigt" för min del...vi får väl se. Idag köpte jag iallafall de här två:


En tragisk bok...var längesen jag läste ur den kategorin. Den är skriven av en läkare som har specialiserat sig på att hjälpa utsatta kvinnor och barn i länder utan sociala skyddsnät.

"Batuk är en flicka som sålts av sin far till en bordell i Mumbai. Där lever hon tillsammans med andra barn vars vardag är att betjäna bordellens kunder. Mellan barnen uppstår en hjärtskärande vänskap som hjälper dem genom deras vidriga tillvaro."

Kommer väl bli ett par tårar till denna kanske.

Och så den med katten då. Jaha då har the crazy catlady tagit ytterligare ett steg i kattvärlden tänker ni. Ja kanske det. Men jag ville läsa en bok med charm och jag tror den här kan bidra med en hel del sånt.

"En kall vintermorgon hittar en bibliotekarie en utsvulten och frostbiten kattunge som slängts in i bibliotekets bokinkast. Personalen tar sig an katten, och trots en hel del motstånd lyckas de få behålla sin bibliotekskatt. Dewey blir en symbol inte bara för biblioteket utan också för hela den lilla staden Spencer. Vi lär känna många färgstarka och gripande livsöden i denna sanna historia om en katt som blev känd och älskad i hela världen. När Dewey dog 2006 stod hans dödsruna att läsa i över 300 tidningar världen över.


Vicki Myron är bibliotekarien som hittade katten Dewey den där kalla januarimorgonen. Hennes eget liv är lika mycket en framgångssaga som Deweys som hon skickligt väver samman med sin egen
."

Kan allt bli ett par tårar här med.

Är man känsligast i världen så är man!

Kommentarer
Postat av: Karin

Ja du Emma!Nu kan vi skippa allt vad studentlitteratur heter!!Grattis till vår dag i morgon och Grattis till dig!Som vi längtat men som jag kommer sakna Selma och Gänget som sörpla kaffe och dålig oboy där :)

Lycka till och var rädd om dig!Jag höll vad jag lova bebbe i magen den dagen vi tar examen...nu är vi där och jag är tjock ;)

Massa Kramar till dig!!

Postat av: Emma

Grattis själv Karin! Till både skolan och allt du har framför dig! Kram

2011-01-21 @ 09:54:49
URL: http://efager.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback