Matdags

Sconesen (det kan inte heta så?) står i ugnen (ja jag gör det idag igen) och så småningom ska jag äta kvällsmat och stirra mig blind på Ghostwhisperer. Har spenderat några timmar med Maria, vi gjorde egna alla hjärtans dagkort, hon gjorde sitt till Joakim Nätterqvist, vilket inte var nån överraskning eftersom han är hennes stora idol, jag gjorde mitt till wille överraskande nog! Riktigt klipp o klistrapyssel! Kul var det också.

Efter att ha väntat antalet timmar ringde äntligen veterinären och meddelade att det var inga fel på Estellas blodprover men förändringen på lungorna var svårt att avgöra exakt vad det är så troligtvis en lätt astma. Kortisonbehandling. Vilket vi är vana vid så det var ju skönt att det inte var mer tjafs.

Apropå katter så hade Udda roat sig med detta när jag var i skolan:





Imorrn är jag ledig, ska bara sova ut och göra det som faller mig in! Bio imorrn kväll och sushi. Sounds good to me!

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej! Kan du inte slänga upp ett recept på de där sconesen, kul med en lite nyttigare variant.

Postat av: Emma

Hej! Visst kan jag det!

Ingredienser

4 st

3 dl vetemjöl special fullkorn

2 tsk bakpulver

1 krm salt

50 g smör

250 g KESO +fiber cottage cheese (jag hade vanlig keso hemma och blandade i krossade linfrön)



Gör så här



Sätt ugnen på 250°. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela det i mjölblandningen. Tillsätt cottage cheese. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Dela degen i 4 bitar och forma till runda platta bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Smaklig måltid! :)

2009-02-13 @ 12:26:50
URL: http://efager.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback