Friday and I'm still in love.

Vid nio imorse tog jag influensasprutan. Jag mådde lite halvkasst innan, ont i huvet och halsen och nu sissodär 4½ h senare så känner jag mig varken sämre eller bättre. Vi får väl se till kvällen om nån biverkning får för sig att attackera mig, förhoppningsvis inte. Jag ska iallafall orka baka kvällens "mat"...det blir ingen direkt mat överhuvudtaget, mer matigt bröd...meeen iallafall. Tortanto kallas det för och receptet kommer från "Leila bakar".



Ingredienser
15 15 g färsk jäst
3 3 dl ljummet vatten
2 2 msk olivolja
1 1 msk honung
1 1 msk flingsalt
2.5 2.5 dl durumvete
4 4 dl vetemjöl special
200 200 g mozzarella ost
200 200 g parmaskinka
1 1 näve blandade kärnfria oliver
1 1 kruka färsk basilika

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.

3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.

4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.

5. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.

6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.

7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback