If you fall hard, I fall harder

Det här har verkligen varit en lång dag och nu är jag trött.
Kl 10 imorse hade vi veterinärtid i Kstad, dags att röntga tjockisens lungor igen. Men innan klockan ens var fyra imorse så fick hon ett litet anfall med hosta och mycket knorrande. Det är så tråkigt att inte kunna göra mer för henne i lägen som de här. Så hon och jag låg vakna i nästan två timmar och stirrade på varandra. Jag vågade inte röra mig för hon låg halvt på mig och efter ett tag blev det bara för obekvämt för att kunna somna. Som tur är gick det över och nån timmes sömn till blev det väl. Väl hos veterinären så konstaterades det att hon gått upp ännu mer i vikt!...min tjocka tjocka katt.....och för er som tror att jag är en feeder och göder henne till döds får tänka om. Har man ätit kortison i större delen av sitt liv så blir man inte trådsmal.... vidare till röntgen och min knubbsäl var så himla duktig. Inte lätt att bli omkullvält och ha oss ståendes över henne och dra i hennes ben åt varsitt håll...Resultatet blev att hon har fått ytterligare några förändringar på lungorna och det kunde efter idag, nästintill fastställas att hon har astma.
Vi ska nu fundera på om vi ska sluta med kortisonet (som för övrigt håller astman borta om hon får regelbundet) och börja ge henne inhalator...alltså ge henne typ två puffar om dagen. Det lutar åt det sistnämnda.
Sen har vi då påbörjat fatcamp!! Och nu ska vi fasen se resultat. Så Estellas moffardagar är över! Nytt dietfoder är inhandlat och varningens finger har höjts till omgivningen som ibland matar med för mycket godsaker...!
Estella är intet ont anande....och förutom lite fetma och astma så är hon pigg och glad som alltid! Tur är väl det.

Personalen på kstad smådjursklinik är så himla bra och trevliga och det märks att dom verkligen gillar sitt jobb, så behöver ni uppsöka veterinär tycker jag ni ska vända er dit.


Wille tröstar en inte så glad tjockis

Var inte det kattinlägget kul så säg?!


När vi kom hem, sa jag snabbt hejdå till Wille som åkte tillbaks till skithättan på eftermiddan. Gick hem till mamsen som är sjuk, satt mig där och påbörjade ett arbete som ska vara klart om tre veckor...nästan klar. Skönt att ha lite framförhållning ibland. Sen hann jag med en kort handling, en rekordslarvig städning, göra fläskpannkaka i brist på annat och DÄR tog all energi slut så nu händer det inte mycket mer idag.
Veckan är fullsmockad av skola, hockeydejt med Anna, jobb, kontaktpersonstid & jobb igen...
Ena veckan har man inget liv, den andra veckan hinner man knappt andas.
Balans någon??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback