Går man till överdrift om man beställer nå...

img_2457 (MMS)

Går man till överdrift om man beställer nån form av förlossningsbok? Är det att skrämma skiten ur sig själv eller kan det faktiskt hjälpa en? Vad säger ni som har erfarenhet?!


Kommentarer
Postat av: Sara

Det kan säkert ge nånting men jag har känt inför båda förlossningarna att jag bara ska följa kroppen liksom. Den visar exakt hur man ska göra upplevde jag. Eller i rättare sagt så vet man hur man ska bete sig när det gäller. När krystvärkarna kommer är det bara att trycka på. Det är som att försöka häva en spya;) går liksom inte att sätta emot. Jag kände att jag ville få inskrivet det mest basala i journalen som att jag gärna ville ha lustgas o EDA men att jag sen var öppen för förslag. Jag tror att man kan bli "besviken" om man försöker ha stenkoll och "förbereda" sin förlossning i minsta detalj om det inte blir som man tänkt sig. Alltså att du inte hinner bada och lyssna på hårdrock samtidigt eller vad man nu vill;) nu var det ju dock inte detta du frågade om utan boken. Det kan säkert vara bra läsning. På vår sista föräldragruppsträff gick vi igenom inför förlossningen o det var bra.

2011-08-17 @ 21:54:05
Postat av: Kusin-vitamin

Hallu! Köp inga böcker du kan låna dom av mig. Jag har Gudruns båda böcker, de är ganska bra. Jag läste dem när jag pluggade men säkert annorlunda att läsa dem nu när man själv ska föda. Har även en avslappninigsskiva med Gudrun nånstans som jag kan leta fram i fall du vill prova? Hon är en fantastisk förlossningsbarnmorska men gillar sig själv lite för mycket ;) i alla fall när man jobbat med henne! Kommer nog till krhamn snart igen annars kan jag skicka böckerna till dig! Hörs kram

2011-08-17 @ 23:02:10
Postat av: Emma

Sara; tack snälla för lite "inside information"! Jag har väl tänkt lite som du, att kroppen mer eller mindre visar vägen när det väl gäller. Jag är dock lite nojig över att jag ska totalt balla ur och tänkte att det kanske finns nåt i de där böckerna som kan få en att tänka på nåt särskilt sätt....(haha vem försöker jag lura..) Kram



Lina; jag lånar gärna! Även om jag inte lusläser dom så kan det vara kul att bläddra lite i bara. Avslappningsskiva kan vara roligt också. Det räcker nog om du tar med det när du åker hemåt, om det blir inom snar framtid såklart - innan oktober ;)

Kram

2011-08-18 @ 07:55:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback