En liten update

Då var julen uppdukad så gott som här i hemmet. Självklart hade en lampa försvunnit (?!) från en av adventsljusstakarna, det i mitten! Hur det har gått till har jag ingen aning om men sånt där kan störa mig till döds. Hur fixar man det då tro? Min snälla rara mamma kom över och tog med sig Junie hem till dom så jag fick städa ostört, otroligt uppskattat! Att hon sen fick agera handlingshjälp till mig efter det då min hjärna inte kunde jobba på egen hand var också väldigt snällt! Vad skulle jag göra utan mina föräldrar? Jag skulle troligtvis sjunka som en liten trasig eka....
 
På förmiddagen spenderade vi en stund med Madde i degerfors, vi var på öppna förskolan och sjöng till Junies stora glädje. Hon börjar lära sig väldigt mycket rörelser till sånger utantill nu och det är väldigt roligt att se!
1 år och en månad gammal så är det hon pysslar mest med just nu:
  • Gå, gå o gå. Det går fortare att krypa, men det är ju så mycket mer spännande att gå. Hon går obehindrat hemma, inomhus. Utomhus ska det bäras eller hållas hand. Hon berömmer sig själv med en liten applåd då och då!
  • Kan rörelserna (på sitt eget lilla vis såklart) till Imse vimse spindel, Fisken simmar, En kulen natt, och Kalle Anka börjar också smyga sig på.
  • Absoluta favoriten när vi är på hennes rum o leker är att läsa, eller sjunga ur sångboken.
     Leker vi nere så är det allt från läsa bok, byta kanal på tv:n, rulla boll, eller hindra mamma från att bygga torn.
  • På kvällarna när det är sovdags, får hon välling i sängen sen tar hon hundra år på sig att "böka" runt i sängen ungefär som när en hund bäddar sin bädd, hon har även börjat "köra" lite med mig då hon vill att jag ska killa henne i handflatorna, eller dra med snutten över hennes ansikte. Är det pappa som nattar gör hon inte det.....! Hon ställer sig även upp antalet ggr och ska pussas, kramas och få puss i pannan. Man kan ju bli lätt galen på att det ska ta lång tid att lägga henne samtidigt som jag tycker det är helmysigt att sitta bredvid och titta på när hon grejar. Jag önskar faktiskt att jag kunde ligga bredvid henne, men med en spjälsäng är det väldigt svårt!
  • Mat är både en favorit och inte! Allt i korvväg slinker ner utan problem, likaså pasta. Potatis går endast ner i mosform, ris är ingen höjdare. Pannkaka, köttbullar, blodpudding är säkra kort utöver korven men nu måste vi börja jobba hårdare med fisken! Hon äter inte om man matar henne, endast om hon får äta själv. Hon älskar clementiner, banan och äpple och är besatt av russin.
  • Hon blir jätteglad när Bolibompa börjar på mornarna, och är som mest fascinerad när det INTE är någon tecknad film utan gillar det programledarna gör mest.
  • Hon kan säga mamma (detta innefattar mig, min mamma och katten Estella som vi kallar för mamsan), pappa, taaaaa't (tack) hej, nej (såklart hon kan nej liksom) och kan härma häst, ko, katt, får och säger kackkack när hon ser en tupp eller höna. Hon förstår väääldigt mycket mer än vad hon kan säga...
  • Hon är väldigt gosig av sig, både mot oss och mot Estella speciellt. Hon dyker försiktigt ner med ansiktet i hennes päls och myser lite. Även hennes stora Tummemjukis får kramar och han blir hennes kudde när hon ska sova, hon ratar den vanliga kudden och kramar om Tummen istället.
Ja det händer mycket nu och jag har säkert "glömt" hälften av vad hon har för sig just nu, men hon är världens bästa bebis!
 
Imorrn har vi avslutning på rytmiken, känns lite trist för torsdagarna har varit veckans bästa dag ett tag nu. Meeeen! Snart börjar jag jobba och jag blir illamående bara jag tänker på det. Det ska bli skönt på ett sätt, men jag vet inte....känner mig inte redo och jag kräks nästan när jag tänker på att mitt lilla hjärta ska vara "en i mängden" i en barngrupp. Usch o fy!
 
Visägersåhej!

Kommentarer
Postat av: William

Du kan kalla mig Dr Snuggles:)
Lampan är fixad;-*

2012-12-03 @ 17:14:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback