Mommy of the year...

Nä hörrni, jag kammar inte hem priset som årets mamma just nu inte. Fy farao vilken gråzon till morsa. Trött, tokförkyld, energibrist till tusen och ett tålamod som är sissodär. Stackars levnadsglada, spralliga, busiga underbara Junie! Men vad otroligt glad och tacksam jag är för att hon har en mormor och morfar som är så engagerade och som älskar henne så mycket. Och för att inte tala om hennes pappa som är hennes allra bästa buskompis, ihop gör dom allt som mamman får ont i magen av, nojig o tråkig som hon är. Det märks att hon sakta men säkert går o blir pappas tjej, dels för att mamman är som en stor stoppkloss och dels för att det är som hon känner på sig att om några månader blir jag ännu mer otillgänglig eller hur jag nu ska uttrycka mig. Jag får sån ångest! Hur har ni andra tvåbarnsföräldrar upplevt skiftet från ett barn till två och hela den familjebiten? Jag får ännu mer ångest ibland över att Junie bara är två och ett halvt när lillasyster anländer...hur mycket förstår hon egentligen?! 😩 Det bubblar av orosmoln i mitt huvud just nu. Imorse åkte vi även in till Karlstad o specialistmödravården där vi hade tid för att få veta om jag får/kan föda naturligt eller ej denna gång då det blev akut kejsarsnitt sist. Och vilket jäkla skämt det var kan jag tycka. Åka "hela vägen" in dit bara för att en läkare ska säga "vi ser inga medicinska skäl till att du inte kan föda normalt" Det kunde dom väl för fasen ringt o sagt?! Sjukt onödigt. Nä, nu får det faktiskt ta o hända nåt roligt att se fram emot! Bortsett från barnafödande då. Jag menar typ imorgon! Ska bara bli frisk först. 


Mellisdejt med mormor❤


Tråkmamma dokumenterar från soffan. Wherelse?


Junie bäddade ner oss. "Men sov då mamma"! Okeej inga problem. 

Kommentarer
Postat av: Sara

Vet hur du känner.. Det där dåliga samvetet får man dras med men ju äldre dom blir desto enklare känns det på nåt vis. Jag vet att jag kände som dig när jag var gravid. Jimmy har alltid varit lekpappan som kommer hem full av energi och leker med ungarna så att dom kiknar av skratt medan jag är den där "nej-sägaren" som stått med näsan i tvättkorgen och lagat mat o härjat med sysslor som "måste" göras. Känner mig som en riktig tråkmorsa vissa dagar. Jag tror dock inte att ungarna känner som oss. Junie tycker att du är världens bästa mamma även om du ligger med kulan i vädret ett tag och inte orkar lika mycket som du brukar..

2014-01-29 @ 21:43:10
Postat av: Mia L

Håller med! Oron gnager! Stina hinner ju bli 3.5 men hon är ju svartsjuk som sjutton. Ibland får inte ens katten ligga i mitt knä utan att hon blir tokig. Samtidigt ser jag ju på andra familjer att de får det att fungera och där båda barnen får lika mycket kärlek. Men allt detta gör att jag är mycket mer orolig för att få nummer två, hade inte alls lika mycket ångest när jag väntade Stina. Bästa vore om tiden bara flög iväg och att allt var klart!
Trist med specialistmödravården, var ju onödigt med tid! Sjukvården kan ju meddela allt annat via telefon eller brev så varför inte den här gången? Men tycker att vi gör såhär: du går över tiden nån vecka och så får jag typ två veckor för tidigt så ses vi i dagrummet!

2014-01-30 @ 15:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback